biografie – historiek

Jarenlang schilderde ik gepassioneerd bloemen, dieren en landschappen
in aquarel:

aqua1 aqua2 aqua3

als in olieverf:

olie1 olie2 olie3

Kleurig, gedetailleerd en realistisch. Tot plots mijn lot een andere wending nam…
Elke kunstenaar droomt ervan een kunst te creëren die zijn stempel draagt. De inspiratiebron daarvoor bevindt zich soms dichtbij. Dát, mocht ik alleszins ondervinden ! Vijftien jaar lang was mijn mooie, zachtaardige, abrikooskleurige koningspoedel Lady mijn gezel. Het leek wel of ze de wereld steeds bekeek met twee grote vraagtekens in de ogen. De aparte snit van de vacht en het kleurige strikje op haar kop deed menigeen even glimlachen. Die uitzonderlijke aandacht voor Lady gaf mij de inspiratie om haar weer te geven op doek. Ik maakte van Lady een ontwerp: surrealistisch, gestileerd en geel. Haar aparte ogen kleurde ik diepblauw. Zo ontstond “De Blauwogige Lady”. Als nieuwe creatie is ze in mijn leven gekomen en heeft het grondig beïnvloed. Ze maakte van mij een sociaal geëngageerd kunstenaar. Bovendien ‘slorpt’ “De Blauwogige Lady” mijn volledige aandacht op en is ze zonder meer mijn levenswerk geworden.
De laatste decennia werd onze wereld in een maalstroom gebracht, eerst langzaam maar vervolgens steeds sneller. “De Blauwogige Lady” confronteert u met de talrijke problemen, die de mensheid vandaag ontmoet en waarvan de oplossingen moeilijk tot stand komen.
De eigen visie van “De Blauwogige Lady” op onze samenleving, waarbij schilderkunst en literatuur worden gecombineerd, is uniek. Laat u door haar blauwe ogen verleiden en geniet zo van de exclusieve olieverfschilderijen en hun verhalen.
Via “De Blauwogige Lady” maakt u geen reis rond maar dwars doorheen de wereld. Bovendien zal “De Blauwogige Lady” u vaak doen glimlachen, even doen nadenken en aanleiding geven tot discussies.